Ovesná kaše

07.10.2014 21:19

S tím, jak se začala rána ochlazovat, přidáváme tip na dobrou a zdravou snídani - OVESNOU KAŠI. Naše děti si na ni zvykly velice rychle a jedí ji rádi několikrát do týdne. Přípravou je navíc velice jednoduchá - ovesné vločky dáme do vody, přidáme například slunečnicová semínka, přivedeme k varu a necháme převařit 3-5 minut. ( Během té doby se v klidu můžete v koupelně umýt, pánové oholit, dámy namalovat - pozor - nezaměňovat!! ). Kaši lze "vylepšit" máslem, lžičkou medu, skořicí, domácí marmeládou...., nebo třeba na slano cibulkou. 

Oves je cenným zdrojem bílkovin, vitamínů řady B, minerálních látek ( železo, zinek, draslík, jod a fluor ). Kaše je velice šetrná k zažívání, zasytí a přitom je lehce stravitelná a příjemně po ránu zahřeje - vyzkoušejte!